Visie op zorg

Loading
loading..

Visie op zorg

 

Bij Mentalis start ik elk nieuw behandeltraject met oprechte aandacht en interesse voor iemands persoon, eigen situatie en achtergrond.  Elk mens heeft zijn eigen verhaal en de ervaringen van een ieder zijn uniek en persoonlijk. Ik streef er naar om te helpen met het krijgen van inzicht in jezelf en de oorsprong van klachten en problemen. Ik begeleid je in een proces richting verandering of acceptatie. Voor mij zijn dit belangrijke uitgangspunten in het aanbieden van psychologische behandelingen.

In mijn behandeltrajecten heb ik ervaren dat psychotherapie en psychologische hulpverlening in combinatie met andere disciplines zeer waardevol en effectief kan zijn. Tijdens de intake en behandeling besteed ik aandacht aan de mogelijkheden om de psychotherapeutische behandeling aan te vullen met andere waardevolle behandelingen gericht op lichaam en psyche. Elke cliënt heeft hierin een volledig vrije keuze. Mijn visie is dat clienten een belangrijke rol spelen in het tot stand komen van het behandelplan en behandeldoelen ("shared decision") en waar mogelijk betrokken worden in te maken keuzes.

Bij Mentalis wordt psychotherapie ingezet voor behandelen van psychische stoornissen of levensproblemen door middel van o.a. praten en het (samen) doen van oefeningen. Er wordt veelvuldig gewerkt met Schematherapie waarbij verschillende werkvormen worden gebruikt. Schematherapie is te beschouwen als een actieve vorm van psychotherapie waarbij imaginaties, ervaringsgerichte- en creatieve oefeningen afwisselend worden gebruikt. Tijdens de intake en indicatiestelling wordt samen besloten welke behandelvorm het best past bij de veranderwens/hulpvraag, ervaren klachten, problemen en mogelijkheden die iemand heeft.

 

Waarom
Layout mode
Predefined Skins
Custom Colors
Choose your skin color
Patterns Background
Images Background