Vergoedingen en Tarieven

Loading
loading..

Vergoedingen en Tarieven

Als je via je huisarts wordt doorverwezen voor een behandeling door een psycholoog of psychotherapeut, krijg je de behandeling (gedeeltelijk) vergoed. Of je de behandeling helemaal of gedeeltelijk vergoed krijgt, is afhankelijk van je zorgverzekering en de problemen bij aanmelding.  Ook speelt je eigen risico een rol: als je die nog niet verbruikt hebt, zal er aanspraak gemaakt worden op je eigen risico.

 OmschrijvingTarief
Psychotherapie conform Basis GGZIndividuele sessiesOverzicht tarieven NZa
Psychotherapie conform Specialistische GGZIndividuele sessiesOverzicht tarieven NZa
RelatietherapieSessie met beide partners van 90 minuten€160,-
Individuele coachingSessie van 60 minuten€120,-
Individuele coaching onlineSessie van 60 minuten€120,-
Onze tarieven zijn vrijgesteld van BTW. De mate waarin psychotherapie vergoed wordt via uw basisverzekering is afhankelijk van type zorgverzekering (restitutie - of natura polis). Eventuele vergoeding voor de overige behandelvormen is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Ook kunt u uw behandeling via andere bronnen dan de verzekeraar betalen (zelf, via werkgever, etc.). Uiteraard kunt u zonder verwijzing van de huisarts terecht bij Mentalis. Omdat het niet eenvoudig is om bij aanvang van de behandeling helderheid te hebben over een eventuele vergoeding, bespreken we dit graag met u tijdens de intake procedure.

Jouw vergoeding

Via zorgverzekering en fiscus zijn vergoedingen mogelijk voor psychotherapie, relatietherapie en gezinscoaching. Maar wat je daadwerkelijk vergoed krijgt, is sterk afhankelijk van jouw type verzekering (restitutiepolis of naturapolis) en een eventueel aanvullend pakket.

Wat de verzekeraar precies vergoedt, is dus voor bijna iedereen anders. Omdat wij volledig transparant willen zijn over eventuele eigen kosten, nemen wij graag jouw individuele situatie bij de aanvang van de behandeling telefonisch met je door zodat je niet voor onplezierige verrassingen komt te staan.

Overweeg je een andere verzekering? Dan raden wij een volledige restitutiepolis aan.

Layout mode
Predefined Skins
Custom Colors
Choose your skin color
Patterns Background
Images Background