Leertherapie
Leertherapie vormt in een aantal opleidingen (psychotherapie, klinisch psycholoog en psychiater) een belangrijk onderdeel om de opleiding goed af te kunnen ronden.
Ook tijdens je GGZ carrière is leertherapie van belang om zo optimaal mogelijk te (blijven) functioneren en om valkuilen/patronen te leren ontdekken en te doorbreken. Het leven thuis, je werk en je sociale leven kunnen hierbij onderdeel van gesprek zijn.
Leertherapie verschilt niet veel van gewone psychotherapie, maar het doel is anders. Vanuit de positie als cliënt krijg je zicht op je relevante emotionele-, denk- en gedragspatronen. Je ervaart wat bij jou helpt en niet helpt, ondervindt waar je krachten liggen en welke emotionele-, denk- en gedragspatronen je graag zou willen doorbreken. Hierbij zijn alle vormen van psychotherapie, maar zeker de interventies uit schematherapie, goed te gebruiken.
Tijdens leertherapie werk je aan het volgende:
- De positie van client ervaren in een therapeutische setting
- Trainen en ontwikkelen van zelfreflectie en introspectie
- Werken aan optimalisatie van het beroepsfunctioneren en de ontwikkeling van jezelf als therapeut
- Ontdekken van en werken aan eigen valkuilen, disfunctionele patronen en andere ervaren problemen
- Ervaring van de leertherapeut als rolmodel
- Ervaren van het verkrijgen van emotionele steun van de leertherapeut
- Ervaren van de werking en effecten van psychotherapie
- Hanteren van de therapeutische relatie
- Zicht krijgen op overdrachts- en tegenoverdrachtsverschijnselen
We starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Als we beiden het idee hebben dat we de leertherapie met elkaar aan willen gaan, maken we een plan waarin jouw doelen zijn opgenomen en de frequentie/hoeveelheid van gesprekken.
