Astrid Regterschot

Loading
loading..
Astrid

Astrid Regterschot

Psychotherapeut / GZ-psycholoog

Afgelopen 26 jaar heb ik op verschillende plekken als (hoofd)behandelaar in de Geestelijke Gezondheidszorg gewerkt (zie LinkedIn). Tijdens mijn opleiding tot psychotherapeut (afgerond in 2003) heb ik mij verdiept in individuele therapie voor volwassen, partner-relatietherapie en gezinstherapie.

Na de middelbare school heb een HBO-opleiding tot verpleegkundige gevolgd en raakte ik door o.a. mijn stages gefascineerd in psychiatrische problematiek en de verschillende behandelvormen. Ik wilde heel graag zelf psychologische behandelingen gaan geven en ben vervolgens Geestelijke Gezondheidkunde in Maastricht gaan studeren. De logische stap daarna was een post-doctorale opleiding tot Psychotherapeut en een aantal jaren later de opleiding tot senior Schematherapeut. Ik ben bevoegd om als BIG geregistreerd Psychotherapeut en GZ-Psycholoog te werken.

Tot het najaar van 2017 werkte ik  bij U-Center, een psychotherapeutische kliniek in Zuid-Limburg. Als psychotherapeut en regiebehandelaar werkte ik met mensen met complexe psychische problematiek. Naast mijn werk als psychotherapeut heb ik diverse andere beleids- en managementfuncties gehad binnen de geestelijke gezondheidszorg. In oktober 2017 ben ik mijn eigen praktijk (Mentalis) gestart, allereerst in Montfoort en Oudewater. In augustus 2020 ben ik, met mijn gezin, verhuisd naar de regio Salland en is Mentalis gevestigd in Deventer.

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven doorontwikkelen door het volgen van intervisie, supervisie en cursussen/workshops zoals mijn opleiding schematherapie. In 2021 heb ik mijn opleiding tot senior schematherapeut afgerond . Tevens ben ik bevoegd om leertherapie te geven en ben ik sinds 2023 NVP erkend supervisor. Ik geef supervisie, leertherapie en werkbegeleiding aan collega (GZ)-psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, klinisch psychologen en anders HBO/WO opgeleide therapeuten die eveneens in opleiding zijn. In 2023 heb ik een korte master klassieke hypnotherapie gevolgd zodat ik deze techniek ook kan toepassen in mijn praktijk.

Ik heb ervoor gekozen geen contracten met zorgverzekeraars af te sluiten.  Meer informatie kun je vinden in onze brochure over vergoedingen en op contractvrijepsycholoog.nl.

Een psychotherapeut is opgeleid om intensieve psychologische hulp te verlenen.  Het beroep van psychotherapeut valt onder de wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG) en de titel psychotherapeut is bij wet beschermd met het BIG-register van Psychotherapeuten en GZ-Psychologen.

Mijn BIG-registraties:

  • Psychotherapeut (registratienummer 99055950216)
  • GZ-Psycholoog (registratienummer 79055950225)

Daarnaast ben ik geregistreerd als of lid van:

 

Layout mode
Predefined Skins
Custom Colors
Choose your skin color
Patterns Background
Images Background