Astrid Regterschot

Loading
loading..
Astrid

Astrid Regterschot

Psychotherapeut / GZ-psycholoog

Afgelopen 27 jaar heb ik op verschillende plekken als (hoofd)behandelaar in de Geestelijke Gezondheidszorg gewerkt (zie LinkedIn). Tijdens mijn opleiding tot psychotherapeut (afgerond in 2003) heb ik mij verdiept in psychotherapie voor volwassen, partner-relatietherapie en gezinstherapie.

Na de middelbare school heb een HBO-opleiding tot verpleegkundige gevolgd en raakte ik door o.a. mijn stages gefascineerd in psychiatrische problematiek en de verschillende behandelvormen. Ik wilde heel graag zelf psychologische behandelingen gaan geven en ben vervolgens Geestelijke Gezondheidkunde in Maastricht gaan studeren. De logische stap daarna was een post-doctorale opleiding tot Psychotherapeut en een aantal jaren later de opleiding tot senior Schematherapeut. Ik ben bevoegd om als BIG geregistreerd Psychotherapeut en GZ-Psycholoog te werken.

Tot oktober 2017 werkte ik  bij U-Center, een psychotherapeutische kliniek in Zuid-Limburg met een dependance in Driebergen. Naast mijn werk als psychotherapeut  en hoofdbehandelaar heb ik diverse andere beleids- en managementfuncties gehad binnen de geestelijke gezondheidszorg. In oktober 2017 ben ik mijn eigen praktijk (Mentalis) gestart, allereerst in Montfoort en Oudewater. In augustus 2020 ben ik, met mijn gezin, verhuisd naar de regio Salland en is Mentalis gevestigd in Deventer.

Groei en doorontwikkeling is voor mij belangrijk. Ik doe dat door het volgen van  intervisie, supervisie en opleidingen/cursussen. In 2021 heb ik mijn opleiding tot senior schematherapeut afgerond . Tevens ben ik bevoegd om leertherapie te geven en ben ik sinds 2023 NVP erkend supervisor. Ik geef supervisie, leertherapie en werkbegeleiding aan collega (GZ)-psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, klinisch psychologen en anders HBO/WO opgeleide therapeuten die eveneens in opleiding zijn. In 2023 heb ik een master klassieke hypnotherapie gevolgd als waardevolle aanvulling voor de psychotherapeutische behandelingen. In 2024 heb ik de kans gekregen om met 24 andere Nederlanders een opleiding te gaan volgen bij het Integrative Psychiatry Institute (VS). Deze intensieve opleiding is gericht op het professioneel leren werken met psychedelisch begeleide psychotherapie om vervolgens dit in Nederland ook te kunnen toepassen.

 

Ik heb ervoor gekozen geen contracten met zorgverzekeraars af te sluiten.  Meer informatie kun je vinden in onze brochure over vergoedingen en op contractvrijepsycholoog.nl.

Een psychotherapeut is opgeleid om intensieve psychologische hulp te verlenen.  Het beroep van psychotherapeut valt onder de wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG) en de titel psychotherapeut is bij wet beschermd met het BIG-register van Psychotherapeuten en GZ-Psychologen.

Mijn BIG-registraties:

  • Psychotherapeut (registratienummer 99055950216)
  • GZ-Psycholoog (registratienummer 79055950225)

Daarnaast ben ik geregistreerd als of lid van:

 

Layout mode
Predefined Skins
Custom Colors
Choose your skin color
Patterns Background
Images Background