Astrid Regterschot

Loading
loading..
Astrid

Astrid Regterschot

Psychotherapeut / GZ-psycholoog

Afgelopen 25 jaar heb ik op verschillende plekken als (hoofd)behandelaar in de Geestelijke Gezondheidszorg gewerkt (zie LinkedIn). Tijdens mijn opleiding tot psychotherapeut (afgerond in 2003) heb ik mij verdiept in individuele therapie voor volwassen, partner-relatietherapie en gezinstherapie.

Ieder nieuw behandeltraject ga ik aan met oprechte aandacht en interesse voor iemands persoon, eigen situatie en achtergrond. Elk mens heeft zijn eigen verhaal en de ervaringen van een ieder zijn uniek en persoonlijk.  Ik streef er naar om te helpen met het krijgen van inzicht in jezelf en de oorsprong van klachten en problemen. Ik begeleid je in een proces richting verandering of acceptatie. Ik ben bevoegd om als BIG geregistreerd psychotherapeut en GZ-Psycholoog te werken.

Tot het najaar van 2017 werkte ik  bij U-Center, een psychotherapeutische kliniek in Zuid-Limburg met een dependance in Driebergen.  Als psychotherapeut en regiebehandelaar werkte ik met mensen met complexe psychische problematiek. Naast mijn werk als psychotherapeut heb ik diverse andere functies gehad binnen de geestelijke gezondheidszorg. In oktober 2017 ben ik mijn eigen praktijk (Mentalis) gestart, allereerst in Montfoort en Oudewater. In augustus 2020 ben ik verhuisd naar de regio Salland en is Mentalis gevestigd in Deventer.

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven doorontwikkelen door het volgen van intervisie, supervisie en cursussen/workshops zoals mijn opleiding schematherapie. In 2021 heb ik mijn opleiding tot senior schematherapeut afgerond . Tevens ben ik bevoegd om leertherapie te geven. Ook geef ik supervisie en werkbegeleiding aan collega (GZ)-psychologen.

In mijn behandeltrajecten heb ik ervaren dat psychotherapie en psychologische hulpverlening in combinatie met andere disciplines zeer waardevol en effectief kan zijn. Tijdens de intake en behandeling  bespreek ik de mogelijkheden om de psychotherapeutische behandeling aan te vullen met andere waardevolle behandelingen gericht op lichaam en psyche.

Ik heb ervoor gekozen geen contracten met zorgverzekeraars af te sluiten.  Meer informatie kun je vinden in onze brochure over vergoedingen en op contractvrijepsycholoog.nl.

Een psychotherapeut is opgeleid om deze intensieve psychologische hulp te verlenen.  Het beroep van psychotherapeut valt onder de wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG) en de titel psychotherapeut is bij wet beschermd met het BIG-register van Psychotherapeuten. Mijn BIG-registraties:

  • Psychotherapeut (registratienummer 99055950216)
  • GZ-Psycholoog (registratienummer 79055950225)

Daarnaast ben ik verbonden aan of lid van:

  • Vereniging voor Schematherapie
  • Ingeschreven als senior schematherapeut in het Register voor Schematherapeuten in Nederland
  • Ingeschreven in het NVP register voor leertherapeuten (www.psychotherapie.nl)
  • Nederlands Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP)
  • Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)
  • Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie (NVRG)
  • EFT Netwerk (Emotionally Focused Therapy (relatietherapie))

 

Noot:
De foto's, schilderijen en objecten op de website zijn zelf gemaakt of uit eigen collectie.

Layout mode
Predefined Skins
Custom Colors
Choose your skin color
Patterns Background
Images Background